Zajímá vás, zda lze servírovat fiktivní jídlo z divadelní hry? Pokud jste zvědaví, co je to „avokádová ruka“, jakou ingredienci Václav Havel nevynechal snad v žádném receptu, o jakých lahůdkách snil ve vězení nebo proč se nikomu nepodařilo ochutnat Hrabalova plněného velblouda – tato kniha je určena vám.
Pokud vás nic z výše zmíněného moc nezajímá, přesto rádi vaříte a baví vás dobré jídlo a česká kuchyně – tato kniha je určena vám.
Pokud nemáte smysl pro humor nebo nechápete, proč nemohl občan východního bloku v 70. letech přidat k guacamole limetu – tato kniha není pro vás.
Havel od kuchni je kulinářsko-nostalgický výlet do doby, kdy vaření vyžadovalo mnohem víc důvtipu než dnes. Originální recepty nejslavnějšího českého prezidenta, který byl také uznávaným a vášnivým kuchařem, doprovázejí anekdoty a vzpomínky jeho dlouholetého kamaráda a spolupracovníka Michaela Žantovského.
V knize Havel od kuchni nejde ani tak o česká tradiční jídla, jako jsou například svíčková na smetaně, smažený sýr nebo vánoční cukroví. Řekněme, že Havlův výběr je poněkud exotičtější.
Dejme si něco prezidentského a nezapomínejme, že Václav Havel byl mistrem absurdního dramatu.